Ивет Лалова пред Sportal.bg: Съветът ми към младите ни атлети е да бъдат смели и да вярват в себе си

Ивет Лалова-Колио е сред българските атлетки с изключително много големи форуми зад гърба си. Този път обаче 38-годишната спринтьорка е на Европейското първенство в зала в Истанбул в друга роля – като част от комисията на спортистите към Европейската атлетика. Лалова-Колио даде ексклузивно интервю пред екипа на Sportal.bg в Истанбул.

“За второ първенство съм наблюдател от публиката, определено е по-лесно, напрежението го няма, но сега задачите и отговорностите са други – да видя как преминава това първенство и да видя с какво мога да помогна на атлетите, разбира се.

Успях да видя отбора много за кратко – преди старта на всеки един от тях, но това е един много деликатен момент, в който не се говори, защото всеки се съсредоточава по негов си начин. Надявам се след самото първенство да се видя с повечето от тях. С някои сме много близки приятели – с Тихомир Иванов вече се познаваме като състезатели от много години. Ще се радвам да коментирам с тях и, разбира се, да им дам някой съвет, ако имат нужда.

Това, което много ми хареса при Божидар Саръбоюков, е, че говорейки за финала, той говори точно за онези 8 метра, т.е. за мен той е поставил правилния фокус за този финал. Много е млад и се надявам неговият път да започне оттук, да го мотивира да се развива все повече.

Бих посъветвала младите ни атлети да използват тези участия, този опит, да виждат, да учат, да не спират да се развиват, да задават въпроси, да се интересуват, да извличат винаги най-доброто за себе си. Бих ги посъветвала също така да не подценяват менталната подготовка, защото много пъти сме били в прекрасна оптимална форма и нашата глава ни е предавала. Затова ще ги посъветвам да бъдат много смели, да вярват, да имат мечти и цели много далеч напред, но и да бъдат с много широко отворени очи”, каза Лалова-Колио пред Sportal.bg.

Read more

We use cookies to enhance your browsing experience, serve personalized ads or content, and analyze our traffic. By clicking “Accept All”, you consent to our use of cookies.